Lama Ole Nydahl: Peloton kuolema – buddhalaista viisautta kuolemisen taidosta

Kuolemanrajatutkimuksen viimeaikaiset löydökset osoittavat yhä selvemmin, että elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Buddhalaisuudessa kuolemaa on aina pidetty porttina olemassaolon toisiin muotoihin.

Kirjassaan ”Peloton kuolema – buddhalaista viisautta kuolemisen taidosta” lama Ole Nydahl kuvaa kuolemisprosessin aikana ilmenevät monet hienovaraiset kokemukset ja selittää, mitä kuoleman ja jälleensyntymisen välisessä tilassa tapahtuu. Hän osoittaa, kuinka jokainen voi meditaation avulla kokea paremman siirtymän ja tavoittaa tietoisuuden korkeamman tason kuoleman jälkeen ja tulevissa elämissä. Näiden näennäisesti mystisten prosessien tuntemus ei ainoastaan anna selkeää käsitystä elämän lopusta vaan myös rikastuttaa näkökulmaa elämään tässä ja nyt.

Tästä kirjasta voi olla suurta apua jokapäiväisessä lääkärin- ja hoitotyössä läntisessä maailmassa, jossa kuolema on yhä valtava tabu laajalle levinneen tietämättömyyden johdosta. Suosittelen lämpimästi. – Pim van Lommel, M.D., Consciousness beyond Life -kirjan kirjoittaja

Vuonna 1972 Hänen Pyhyytensä 16. Gyalwa Karmapa, karma-kagyü-koulukunnan johtaja, lähetti lama Ole Nydahlin (s. 1941) Eurooppaan opettamaan buddhalaisuutta. Siitä lähtien lama Ole Nydahl on perustanut yli 640 buddhalaista keskusta Eurooppaan, Amerikkaan, Australiaan ja Aasiaan, ja hän on tätä nykyä yksi karma-kagyü-linjan kokeneimmista lamoista.

Saatavuus: Kirja on saatavilla jäsenmyynnistämme (hinta 24 euroa). Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista, esimerkiksi BoD, booky.fi, Adlibris, Akateeminen Kirjakauppa, Suomalainen Kirjakauppa, CDON, amazon.com, amazon.co.uk, amazon.de, Book Depository, ja muista hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: Lama Ole Nydahl: Fearless Death: Buddhist Wisdom on the Art of Dying. Diamond Way Press, 2012.
Suomentanut: Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Uskonnollinen yhdyskunta Timanttipolku
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 244
Ovh: 25 euroa
Ilmestynyt: 8.3.2022 (2., korjattu painos 7.11.2022)
Kirjastoluokka: 29.53
ISBN 978-952-80-4335-5

Lama Ole Nydahl kertoo kirjastaan ”Fearless Death” (Peloton kuolema)
Lama Ole Nydahlin kirja ”Peloton kuolema” ilmestynyt suomeksi
Merkitty: