Lama Ole Nydahl: Timanttipolku

Tiibetin buddhalaisuus kohtaa lännen

Tämä on mukaansatempaava kertomus Ole ja Hannah Nydahlista, jotka vuonna 1968 häämatkallaan Nepalissa saivat esimakua elävän timanttipolku­buddhalaisen välityksen voimasta. Seuraavalla Kathmandun-matkallaan he tapasivat laman, jolla oli epätavallisia henkisiä kykyjä, ja vuonna 1969 heistä tuli Hänen Pyhyytensä 16. Gyalwa Karmapan, suuren tiibetiläisen mestarin ja karma-kagyü-linjan johtajan, ensimmäiset länsimaalaiset oppilaat. Jännittävillä matkoillaan Pohjois-Euroopan vihreiltä alangoilta Himalajan lumisille huipuille he pääsivät osallisiksi lukuisten tiibetiläisten lamojen taitavista opetuksista. Tämä kirja ei ole ainoastaan kiehtova kuvaus nuoren tanskalaisen hippipariskunnan henkisestä odysseiasta, vaan se toimii samalla myös johdantona Tiibetin buddhalaisuuden rikkaisiin menetelmiin, joiden avulla elämän voi muuntaa rajattomaksi iloksi ja vapaudeksi.

Saatavuus: Kirja on saatavilla jäsenmyynnistämme (hinta 23 euroa, Helsingistä ja Turusta, myöhemmin myös muualta). Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista, esimerkiksi: BoD, booky.fi, CDON.COM, Adlibris, Suomalainen Kirjakauppa, amazon, amazon.co.uk, amazon.de, Book Depository.

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: Lama Ole Nydahl: Entering the Diamond Way: Tibetan Buddhism Meets the West.
Blue Dolphin Press: Grass Valley, California, 1999.
Suomentaneet: Raija Cser ja Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Uskonnollinen yhdyskunta Timanttipolku
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 244
Ovh: 24 euroa
Ilmestynyt: 29.1.2020
Kirjastoluokka: 29.53
ISBN-13: 9789528020677


Lama Ole Nydahl: Kuinka asiat ovat

Elävää buddhalaisuutta nykyajan ihmisille

Lama Ole Nydahlin Kuinka asiat ovat -kirjan uudistettu laitos on ilmestynyt suomeksi. Kirja on suunnattu erityisesti länsimaalaisille, jotka vasta tutustuvat buddhaisuuteen tai jotka haluavat käyttää Buddhan ajattomia opetuksia omassa arkielämässään. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi vuonna 2003. Uusi laitos on aiempaa laajempi, ja sen rakennetta on selkeytetty. Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 20 euroa. Lisäksi se on myynnissä mm. Suomalaisessa Kirjakaupassa ja useissa verkkokaupoissa. Lue tekstinäyte kirjasta.

Tekijä: Nydahl, Ole (lama)
Alkuteos: Wie die Dinge sind, 2004
Kustantaja: Like Kustannus Oy
Suomentaja: Jemina Peippo yhteistyössä Eveliina Sainion, Suvi Rintakankaan ja Jussi Laitisen kanssa
ISBN: 978-952-01-1375-9
Sidosasu: nidottu
Sivumäärä: 205
Ilmestymiskuukausi: 10/2015

Lama Ole Nydahl: Suuri sinetti

Suuri sinetti – Rajatonta avaruutta ja iloa – Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemysSuuri sinetti – Rajatonta avaruutta ja iloa – Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemys

Lama Ole Nydahlin virkistävä ja moderni selitysteos 3. Karmapan (1284–1339) laatimasta, mielen luontoa käsittelevästä klassisesta buddhalaisesta tekstistä avaa nämä opetukset laajalle lukijapiirille.

Suuri sinetti kuvaa kehityksen perustan, polun ja päämäärän timanttipolkubuddhalaisuudessa ja tarjoaa oivaltavan näkemyksen niin ehdollisesta maailmasta kuin absoluuttisesta todellisuudestakin.

Suurta sinettiä eli mahamudranäkemystä verrataan piirrokseen vedessä: kaikki istuu täydellisesti hetkeen, ja kuitenkin siinä samassa, kun se ilmaantuu, se myös häviää. Valaistuneet teot toimivat samalla tavoin – tässä ja nyt, vailla odotuksia ja pelkoja, vailla takertumista ja torjumista.

Kuusikymmentäluvun lopussa Ole ja hänen vaimonsa Hannah menivät häämatkalle Nepaliin, jossa he tapasivat 16. Karmapan, tiibetinbuddhalaisen karma-kagyü-koulukunnan hengellisen johtajan. Tämä välitti heille suuren sinetin ja pyysi heitä viemään Buddhan opetukset länteen. Lama Ole Nydahl on opettanut timanttipolkubuddhalaisuutta ympäri maailman yli 40 vuoden ajan.

Saatavuus: Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 19 euroa. Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista – mm. adlibris.com, amazon.com, amazon.co.uk, BoD, bookdepository.com, cdon.com, suomalainen.com – ja hyvin varustetuista muista kirjakaupoista, kuten Kolmen sepän kirjakaupasta, jossa kirjan julkistamistilaisuus järjestettiin 12.10.2013, ja Biokustannuksen kirjakaupasta. Arvostelukappaleet kustantajalta: lehdisto@bod.fi.

Tekijä: Lama Ole Nydahl Alkuteos: The Great Seal: Limitless Space & Joy: The Mahamudra View of Diamond Way Buddhism. Fire Wheel Publishing: San Francisco, 2004.
Suomentaja: Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Timanttipolku-buddhalaisuus Helsinki ry
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 216
Ovh: 19,90 euroa
Ilmestynyt: 19.9.2013
Kirjastoluokka: 29.53 ISBN 978-952-286-654-7

Lama Ole Nydahl: Kuinka asiat ovat

Huom! Kirjan uudistetusta, laajennetetusta laitoksesta on julkaistu lokakuussa 2015 uusi suomenkielinen käännös.

Kuinka asiat ovat ei ole kuiva oppikirja buddhalaisuudesta. Se on elävästi ja ajankohtaisesti ilmaistua Buddhan syvintä viisautta, länsimaisen buddhalaisen mestarin välittämänä.

Tanskalaissyntyinen lama Ole Nydahl ker­too teok­ses­saan, m­itä budd­halai­suus voi antaa ny­ky­päivän ihmisille. Hän näyttää, kuinka Buddhan ope­tukset hyö­dyn­tävät ole­mi­sem­me koko potentiaalia ja kuinka me voimme kokea mie­lem­me olevan rajatonta avaruutta ja on­nel­lisuutta. Hän myös opastaa, miten voimme käyttää joka­päiväisiä ilojamme ja vai­keuksiamme henkiseen kas­vuun.

Kir­jaan sisältyvien neljän meditaation avulla lukijalla on mah­dollisuus saada konkreettinen kosketus Tiibetin budd­halaisuuden tehokkaisiin vapauttaviin menetelmiin.

Lama Ole Nydahl on yksi niistä hyvin harvoista länsi­maa­laisista, joilla on täysi pätevyys toimia tiibe­tin­buddhalaista perinnettä edustavana lamana ja me­ditaatio-opettajana, ja hän on todennäköisesti tunnetuin länsi­maalai­nen budd­ha­lai­suuden opettaja. Hän on tähän men­nessä pe­rustanut yli 500 buddhalaista keskusta.Nyt hän välittää ne keskeiset opetukset, jotka hän sai Hi­ma­lajalla viettäminään vuosina. Hänen elä­män­koke­muk­sensa ja taipumaton tyylinsä tekevät näistä ope­tuk­sista hel­posti ymmärrettäviä ja mie­lekkäitä nykypäivän ihmisille.

Tekijä: Nydahl, Ole (lama)
Alkuteos: The Way Things Are Nevada City: Blue Dolphin, 1996
Suomentaja: Jyrki Papinniemi
ISBN: 952-471-133-8
Sidosasu: nid., 108 s.
Ilmestynyt: 04/2003