Lama Ole Nydahl: Peloton kuolema

Buddhalaista viisautta kuolemisen taidosta

Kuolemanrajatutkimuksen viimeaikaiset löydökset osoittavat yhä selvemmin, että elämä jatkuu kuoleman jälkeen. Buddhalaisuudessa kuolemaa on aina pidetty porttina olemassaolon toisiin muotoihin.

Lama Ole Nydahl kuvaa kuolemisprosessin aikana ilmenevät monet hienovaraiset kokemukset ja selittää, mitä kuoleman ja jälleensyntymisen välisessä tilassa tapahtuu. Hän osoittaa, kuinka jokainen voi meditaation avulla kokea paremman siirtymän ja tavoittaa tietoisuuden korkeamman tason kuoleman jälkeen ja tulevissa elämissä. Näiden näennäisesti mystisten prosessien tuntemus ei ainoastaan anna selkeää käsitystä elämän lopusta vaan myös rikastuttaa näkökulmaa elämään tässä ja nyt.

Tästä kirjasta voi olla suurta apua jokapäiväisessä lääkärin- ja hoitotyössä läntisessä maailmassa, jossa kuolema on yhä valtava tabu laajalle levinneen tietämättömyyden johdosta. Suosittelen lämpimästi. – Pim van Lommel, M.D., Consciousness beyond Life -kirjan kirjoittaja

Vuonna 1972 Hänen Pyhyytensä 16. Gyalwa Karmapa, karma-kagyü-koulukunnan johtaja, lähetti lama Ole Nydahlin (s. 1941) Eurooppaan opettamaan buddhalaisuutta. Siitä lähtien lama Ole Nydahl on perustanut yli 640 buddhalaista keskusta Eurooppaan, Amerikkaan, Australiaan ja Aasiaan, ja hän on tätä nykyä yksi karma-kagyü-linjan kokeneimmista lamoista.

Saatavuus: Kirja on saatavilla jäsenmyynnistämme (hinta 24 euroa). Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista, esimerkiksi BoD, booky.fi, Adlibris, Akateeminen Kirjakauppa, Suomalainen Kirjakauppa, CDON, amazon.com, amazon.co.uk, amazon.de, Book Depository, ja muista hyvin varustetuista kirjakaupoista.

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: Lama Ole Nydahl: Fearless Death: Buddhist Wisdom on the Art of Dying. Diamond Way Press, 2012.
Suomentanut: Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Uskonnollinen yhdyskunta Timanttipolku
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 244
Ovh: 25 euroa
Ilmestynyt: 8.3.2022 (2., korjattu painos 7.11.2022)
Kirjastoluokka: 29.53
ISBN 978-952-80-4335-5


Lama Ole Nydahl: Timanttipolku

Tiibetin buddhalaisuus kohtaa lännen

Tämä on mukaansatempaava kertomus Ole ja Hannah Nydahlista, jotka vuonna 1968 häämatkallaan Nepalissa saivat esimakua elävän timanttipolku­buddhalaisen välityksen voimasta. Seuraavalla Kathmandun-matkallaan he tapasivat laman, jolla oli epätavallisia henkisiä kykyjä, ja vuonna 1969 heistä tuli Hänen Pyhyytensä 16. Gyalwa Karmapan, suuren tiibetiläisen mestarin ja karma-kagyü-linjan johtajan, ensimmäiset länsimaalaiset oppilaat. Jännittävillä matkoillaan Pohjois-Euroopan vihreiltä alangoilta Himalajan lumisille huipuille he pääsivät osallisiksi lukuisten tiibetiläisten lamojen taitavista opetuksista. Tämä kirja ei ole ainoastaan kiehtova kuvaus nuoren tanskalaisen hippipariskunnan henkisestä odysseiasta, vaan se toimii samalla myös johdantona Tiibetin buddhalaisuuden rikkaisiin menetelmiin, joiden avulla elämän voi muuntaa rajattomaksi iloksi ja vapaudeksi.

Saatavuus: Kirja on saatavilla jäsenmyynnistämme (hinta 23 euroa). Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista, esimerkiksi: BoD, booky.fi, CDON.COM, Adlibris, Akateeminen Kirjakauppa, Suomalainen Kirjakauppa, amazon, amazon.co.uk, amazon.de, Book Depository.

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: Lama Ole Nydahl: Entering the Diamond Way: Tibetan Buddhism Meets the West.
Blue Dolphin Press: Grass Valley, California, 1999.
Suomentaneet: Raija Cser ja Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Uskonnollinen yhdyskunta Timanttipolku
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 244
Ovh: 24 euroa
Ilmestynyt: 29.1.2020
Kirjastoluokka: 29.53
ISBN-13: 9789528020677


Lama Ole Nydahl: Kuinka asiat ovat

Elävää buddhalaisuutta nykyajan ihmisille

Lama Ole Nydahlin Kuinka asiat ovat -kirjan uudistettu laitos on ilmestynyt suomeksi. Kirja on suunnattu erityisesti länsimaalaisille, jotka vasta tutustuvat buddhaisuuteen tai jotka haluavat käyttää Buddhan ajattomia opetuksia omassa arkielämässään. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi vuonna 2003. Uusi laitos on aiempaa laajempi, ja sen rakennetta on selkeytetty. Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 20 euroa. Lisäksi se on myynnissä mm. Suomalaisessa Kirjakaupassa ja useissa verkkokaupoissa. Lue tekstinäyte kirjasta.

Tekijä: Nydahl, Ole (lama)
Alkuteos: Wie die Dinge sind, 2004
Kustantaja: Like Kustannus Oy
Suomentaja: Jemina Peippo yhteistyössä Eveliina Sainion, Suvi Rintakankaan ja Jussi Laitisen kanssa
ISBN: 978-952-01-1375-9
Sidosasu: nidottu
Sivumäärä: 205
Ilmestymiskuukausi: 10/2015

Lama Ole Nydahl: Suuri sinetti

Suuri sinetti – Rajatonta avaruutta ja iloa – Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemysSuuri sinetti – Rajatonta avaruutta ja iloa – Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemys

Lama Ole Nydahlin virkistävä ja moderni selitysteos 3. Karmapan (1284–1339) laatimasta, mielen luontoa käsittelevästä klassisesta buddhalaisesta tekstistä avaa nämä opetukset laajalle lukijapiirille.

Suuri sinetti kuvaa kehityksen perustan, polun ja päämäärän timanttipolkubuddhalaisuudessa ja tarjoaa oivaltavan näkemyksen niin ehdollisesta maailmasta kuin absoluuttisesta todellisuudestakin.

Suurta sinettiä eli mahamudranäkemystä verrataan piirrokseen vedessä: kaikki istuu täydellisesti hetkeen, ja kuitenkin siinä samassa, kun se ilmaantuu, se myös häviää. Valaistuneet teot toimivat samalla tavoin – tässä ja nyt, vailla odotuksia ja pelkoja, vailla takertumista ja torjumista.

Kuusikymmentäluvun lopussa Ole ja hänen vaimonsa Hannah menivät häämatkalle Nepaliin, jossa he tapasivat 16. Karmapan, tiibetinbuddhalaisen karma-kagyü-koulukunnan hengellisen johtajan. Tämä välitti heille suuren sinetin ja pyysi heitä viemään Buddhan opetukset länteen. Lama Ole Nydahl on opettanut timanttipolkubuddhalaisuutta ympäri maailman yli 40 vuoden ajan.

Saatavuus: Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 19 euroa. Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista – mm. adlibris.com, amazon.com, amazon.co.uk, BoD, bookdepository.com, cdon.com, suomalainen.com – ja hyvin varustetuista muista kirjakaupoista, kuten Kolmen sepän kirjakaupasta, jossa kirjan julkistamistilaisuus järjestettiin 12.10.2013, ja Biokustannuksen kirjakaupasta. Arvostelukappaleet kustantajalta: lehdisto@bod.fi.

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: The Great Seal: Limitless Space & Joy: The Mahamudra View of Diamond Way Buddhism. Fire Wheel Publishing: San Francisco, 2004.
Suomentaja: Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Timanttipolku-buddhalaisuus Helsinki ry
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 216
Ovh: 19,90 euroa
Ilmestynyt: 19.9.2013
Kirjastoluokka: 29.53 ISBN 978-952-286-654-7

Lama Ole Nydahl: Timanttipolun neljä perusharjoitusta

Valmistautuminen suureen sinettiin

”Näkemyksemme ratkaisee sen, onko maailma rajoittava vai vapauttava.” – Lama Ole Nydahl

Monet tuntevat täydellisen avoimuuden kokemuksen erityisten hetkien kautta, kuten rakastuessaan ensi kertaa, ajaessaan jännittävän mutkan moottoripyörällä tai tuntiessaan avaruuden rajattoman vapauden laskuvarjohypyn aikana. Juuri tällaisina hetkinä saamme lyhyen maistiaisen meissä kaikissa luontaisina olevista loputtomista mahdollisuuksista.

Yli 2 500 vuotta sitten Buddha oivalsi, että mielellämme on kyky kokea tätä onnea milloin tahansa ja kaikissa elämäntilanteissa. Hän havaitsi, että kaikkien olentojen todellinen luonto on täydellinen: avoin kuin avaruus, säteilevä ja kirkas ja vailla rajoja. Ne, jotka oivaltavat tämän totuuden, kokevat pelottomuutta, itsesyntyistä iloa ja aktiivista myötätuntoa toisia kohtaan.

Tässä kirjassa selostetut neljä peräkkäistä meditaatioharjoitusta valmistavat mieltä tähän kokemukseen. Yhdessä ne aktivoivat ja vahvistavat sisäistä rikkauttamme, kykyämme nähdä asiat selvästi ilman suodatinta ja kykyämme toimia hyödyllisesti sen perusteella, mitä todella tapahtuu. Ne, jotka panostavat hikeä, tunteja ja keskittymistä, joita näiden tärkeiden harjoitusten suorittaminen vaatii, kokevat kehityksessään merkittävän harppauksen kohti perimmäistä päämäärää: kohti suurena sinettinä tunnettua korkeinta valaistumista kaikkien olentojen hyväksi.

Saatavuus: Kirja on saatavilla vain jäsenmyynnistämme (hinta 25 euroa).

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: Lama Ole Nydahl: The Four Foundational Practices of the Diamond Way: Preparation for the Great Seal, Diamond Way Press, 2020
Suomentanut: Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Uskonnollinen yhdyskunta Timanttipolku
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: kovakantinen
Sivuja: 196
Ovh: 25 euroa
Ilmestynyt: joulukuu 2022

Lama Ole Nydahl: Kuinka asiat ovat

Huom! Kirjan uudistetusta, laajennetetusta laitoksesta on julkaistu lokakuussa 2015 uusi suomenkielinen käännös.

Kuinka asiat ovat ei ole kuiva oppikirja buddhalaisuudesta. Se on elävästi ja ajankohtaisesti ilmaistua Buddhan syvintä viisautta, länsimaisen buddhalaisen mestarin välittämänä.

Tanskalaissyntyinen lama Ole Nydahl ker­too teok­ses­saan, m­itä budd­halai­suus voi antaa ny­ky­päivän ihmisille. Hän näyttää, kuinka Buddhan ope­tukset hyö­dyn­tävät ole­mi­sem­me koko potentiaalia ja kuinka me voimme kokea mie­lem­me olevan rajatonta avaruutta ja on­nel­lisuutta. Hän myös opastaa, miten voimme käyttää joka­päiväisiä ilojamme ja vai­keuksiamme henkiseen kas­vuun.

Kir­jaan sisältyvien neljän meditaation avulla lukijalla on mah­dollisuus saada konkreettinen kosketus Tiibetin budd­halaisuuden tehokkaisiin vapauttaviin menetelmiin.

Lama Ole Nydahl on yksi niistä hyvin harvoista länsi­maa­laisista, joilla on täysi pätevyys toimia tiibe­tin­buddhalaista perinnettä edustavana lamana ja me­ditaatio-opettajana, ja hän on todennäköisesti tunnetuin länsi­maalai­nen budd­ha­lai­suuden opettaja. Hän on tähän men­nessä pe­rustanut yli 500 buddhalaista keskusta.Nyt hän välittää ne keskeiset opetukset, jotka hän sai Hi­ma­lajalla viettäminään vuosina. Hänen elä­män­koke­muk­sensa ja taipumaton tyylinsä tekevät näistä ope­tuk­sista hel­posti ymmärrettäviä ja mie­lekkäitä nykypäivän ihmisille.

Tekijä: Nydahl, Ole (lama)
Alkuteos: The Way Things Are Nevada City: Blue Dolphin, 1996
Suomentaja: Jyrki Papinniemi
ISBN: 952-471-133-8
Sidosasu: nid., 108 s.
Ilmestynyt: 04/2003