Jamgön Kongtrül Rinpoche Mingyur Drakpa Senge syntyi vuonna 1995 Beru Khyentse Rinpochen, vanhimman ja suurimman karma-kagyü-mestarin, poikana.

17. Karmapa tunnisti hänet suuren Jamgön Kongtrül Lodrö Thayen neljänneksi jälleensyntymäksi. Jamgön Kongtrül Lodrö Thaye oli suuri oppinut ja meditaatiomestari, joka eli 1800-luvulla ja jätti jälkeensä valtavan perinnön kaikille tiibetinbuddhalaisille linjoille. Vuonna 1998 Bodhgayassa Dalai-lama suoritti Jamgön Yangsille, millä nimellä hänet myös tunnetaan, hiustenleikkuuseremonian. Vuonna 2000 Penor Rinpoche, nyingma-linjan tuolloinen johtaja, suoritti hänelle kruunajaisseremonian ja vahvisti hänkin Jamgön Yangsin olevan suuren Jamgön Kongtrül Lodrö Thayen aito jälleensyntymä.

Vuonna 2016 17. Gyalwa Karmapa Trinley Thaye Dorje tarjosi 4. Jamgön Kongtrülille Mingyur Drakpa Sengelle punaisen kruunun, joka symboloi häntä buddhatoiminnan mestarina ja karma-kagyü-linjan dharmavälitysten haltijana.

Jamgön Kongtrülin edellinen, kolmas jälleensyntymä, Lodrö Chökyi Senge, oli hyvin läheinen lama Olen ja Hannah Nydahlin kanssa. Hän vieraili lännessä sijaitsevissa Timanttipolku-keskuksissa antamassa opetuksia ja voimansiirtoja ja antoi vuonna 1989 Kagyu Ngagdzö -voimansiirrot Tanskassa Hannahille ja lama Olelle sekä heidän oppilailleen. Valitettavasti hän kuoli vuonna 1992 38-vuotiaana.

Lama Ole Nydahlin pyynnöstä 4. Jamgön Kongtül Rinpoche vieraili vuonna 2017 Eurooppa-keskuksessa ja muissa Timanttipolku-keskuksissa antamassa opetuksia ja voimansiirtoja. Vuodesta 2018 vuoteen 2022 hän harjoitti retriitissä toteuttaakseen keskeiset kagyü-välitykset perinteisellä tavalla.