H.P. 17. Gyalwa Karmapa ja lama Ole Nydahl
H.P. 17. Gyalwa Karmapa ja lama Ole Nydahl. Kuva: Tokpa Korlo

New Delhi, 18.3.2022

Rakkaat dharmaystävät!

Huomenna on lama Olen syntymäpäivä – hyväenteinen päivä, jota meidän kaikkien tulisi juhlistaa vaalimalla kiitollisuutta ja arvostusta hänen väsymätöntä buddhadharmalle omistautumistaan kohtaan. Lisäksi tämä on myös Timanttipolku-buddhalaisuus-organisaation 50-vuotisjuhlavuosi – organisaation, jonka lama Ole ja hänen edesmennyt vaimonsa Hannah perustivat edeltäjäni – Hänen Pyhyytensä 16. Gyalwa Karmapan – aloitteesta ja joka nyt koostuu pitkälti yli 600 buddhalaisesta meditaatiokeskuksesta ympäri maailman. Iloitsen lama Olen horjumattomasta rohkeudesta ja määrätietoisuudesta, joka on kartuttanut suunnatonta ansiota, inspiraatiota ja iloa viimeisen 50 vuoden aikana.

Kuten olen aiemmin todennut, lama Olen kaltaiset opettajat ovat äärimmäisen harvinaisia ja vaikeasti löydettävissä, ja meidän olisi muistutettava itseämme siitä, että jos olemme löytäneet tällaisen opettajan tässä elämässä, meidän tulisi vaalia suhdettamme häneen parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuinka me sen teemme? Buddha itse on opettanut, että vaaliaksemme suhdettamme opettajaamme oikealla tavalla emme saa keskittyä opettajan henkilöön tai muotoon vaan hänen harjoitukseensa, hänen olemukseensa. Siksi se on jotain, mihin teidän kaikkien on tarpeen keskittyä, ja jos toimitte niin, olittepa missä tahansa, opettaja on aina luonanne.

Vaikka viime tapaamisestamme on vierähtänyt aikaa ja todennäköisesti menee vielä jonkin aikaa ennen kuin taas tapaamme, haluaisin vakuuttaa teille, että ajatukseni ja rukoukseni ovat aina teidän kaikkien kanssanne.

Tänä hyväenteisenä päivänä pyydän kaikkia oppilaitani liittymään kanssani resitoimaan Valkoisen Taran mantraa ja sadhanaa lama Olen terveyden ja pitkäikäisyyden puolesta. Tuottakoon hänen toimintansa jatkossakin suurta hyötyä kaikille tunteville olennoille!

Rukouksin,
Thaye Dorje, Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa

Seuraa H.P. 17. Gyalwa Karmapaa sosiaalisessa mediassa: kotisivut, Facebook, Twitter

Karmapan viesti lama Olen 81-vuotissyntymäpäivän johdosta
Merkitty: