Tulemme mielellämme kouluihin, yliopistoihin ja muihin oppilaitoksiin kertomaan buddhalaisuudesta ja toivotamme koululais- ja opiskelijaryhmät tervetulleiksi vierailemaan Timanttipolku-keskuksissamme! Mikäli haluatte tulla vierailulle tai kutsua meidät oppitunnillenne, ottakaa yhteyttä keskuksiimme, joiden yhteystiedot löytyvät Keskukset-valikon kautta.

Usein kysyttyä: mitä mieltä buddhalaiset ovat?

Buddhalaisuus on erittäin monimuotoinen ilmiö, sillä valaistumisensa jälkeisten neljänkymmenenviiden vuoden aikana Buddha kohtasi erityyppisiä ihmisiä, joille hän antoi neuvoja elämän eri tilanteisiin aina kunkin henkilön luonnetta, taipumuksia ja kykyjä parhaiten vastaavalla tavalla – painottaen joko syy-seuraussuhdetta (hinayana), myötätunnon ja viisauden tasapainoista kehittämistä (mahayana) tai kaikkien olentojen buddhaluontoa, mielen avaruuden ja ilon erottamattomuutta (vajrayana). Niinpä buddhalaisuuden vastaukset eettiisiin kysymyksiin eivät ole yksioikoisia, vaan ne riippuvat siitä, mikä on hyödyksi kullekin harjoittajalle ottaen huomioon tämän motivaation, näkemyksen tason ja muut yksilölliset seikat.

Vain Tiibetin buddhalaisuus on säilyttänyt Buddhan sekä sutra- että tantra-opetukset täydellisyydessään siinä muodossa kuin niitä aikoinaan harjoitettiin Intiassa. Timanttipolulla hyödynnetään joustavasti hinayana-, mahayana- ja vajrayana-menetelmiä, samalla kun näiden eri tasojen näkemykset, meditaatiot ja toiminnat erotetaan selkeästi. Olennaista on ymmärtää, kuinka eri opetukset ovat vain väliaikaiseen käyttöön tarkoitettuja epädogmaattisia mutta samalla hyvin kallisarvoisia vastalääkkeitä erityyppisiin ongelmatilanteisiin.

Buddhalaisuus ja tiede

Olemme järjestäneet buddhalaisuuden ja tieteen välisistä suhteista useita yleisöluentoja, joissa ovat esitelmöineet mm. neuropsykologi Peter Malinowski (Dr., Liverpool John Moores University) ja ilmastotutkija Matt Huddleston (PhD, BSc(Hon), FRMetS) Isosta-Britanniasta.

Linkkejä