Sherab Gyaltsen Rinpoche (s. 1950)
Sherab Gyaltsen Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2014
Sherab Gyaltsen Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2014
Sherab Gyaltsen Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2014
Sherab Gyaltsen Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2015
Sherab Gyaltsen Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2015
Lama Ole ja Sherab Gyaltsen Rinpoche valmistelemassa stupan perustaa Bulgariassa vuonna 2015

Sherab Gyaltsen Rinpoche, korkeasti kunnioitettu kagyü-lama, tunnetaan maniwana. Tämä harvoin annettu titteli merkitsee, että sen haltija on kyennyt kannustamaan toisia resitoimaan mani-mantraa yli miljardin toistokerran verran (mani dhungyur).

Vuonna 1950 Nepalissa syntyneen Rinpochen vihki Rumtekin-luostarissa munkiksi H.P. 16. Karmapa Rangjung Rigpe Dorje. Poikkeuksellisen lahjakkaana oppilaana Rinpoche omaksui perinteisten buddhalaisten opintojen kaikki osa-alueet aina sutrista tantroihin, mukaan lukien rituaalit, tieteet sekä musiikin, runonlaadinnan ja muut taiteenalat.

Rinpochen monista aktiviteeteista voidaan mainita muun muassa toimiminen kolmen vuoden retriittiä suorittavien retriittimestarina Pharpingissä. Rinpoche on rakentanut sadan hengen nunnaluostarin Kathmandun länsipuolelle ja valvoo sen toimintaa, ja suunnittelmat munkkiluostarin rakentamiseksi pääkaupungin itäpuolelle edistyvät hyvää vauhtia. Useaan otteeseen vuodessa Rinpoche johtaa Nyeshangin luostarissaan Swayambhunathissa tuhansia harjoittajia, jotka suorittavat nyungnea (paastoamismeditaatiota) ja Rakastavien Silmien (tiib. Chenrezig) meditaatiota, ja vuosien varrella on kertynyt jo yli 15 miljardia mantraa. Rinpochen opetustyyli on syvällinen, suora ja selkeä. Hänen käytännön neuvoilla, kertomuksilla ja lämpimällä huumorilla maustetut opetuksensa ovat jättäneet pysyvän vaikutuksen kaikkiin niihin onnekkaisiin, jotka ovat päässeet häntä kuulemaan.

Linkki