Nedo Kuchung Rinpoche (s. 1962)
Nedo Rinpoche Prahassa vuonna 2017
Nedo Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2023
Nedo Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2023
Nedo Rinpoche Eurooppa-keskuksessa vuonna 2023

Nedo Kuchung Rinpoche (Nendo Rinpoche) on laajalti arvostettu karma-kagyü-linjan meditaatiomestari.

Nedo Rinpoche syntyi vuonna 1962, ja H.P. 16. Gyalwa Karmapa, karma-kagyü-linjan johtaja, tunnisti hänet 10-vuotiaana viidennen Nedo Rinpochen, Shedrub Nyedun Chökyi Sengen, jälleensyntymäksi. Ensimmäinen Nedo Rinpoche oli kuuluisan 1600-luvun mestarin Karma Chagmen tärkein oppilas. Nykyisen Nedo Rinpochen koulutti henkilökohtaisesti 16. Karmapa, ja hän sai tärkeitä opetuksia myös Dilgo Khyentse Rinpochelta ja Tulku Urgyen Rinpochelta.

Nedo Rinpochesta tuli 25-vuotiaana Sikkimissä sijaitsevan Rumtekin Dharma Chakra -keskuksen, H.P. 16. Karmapan pääasemapaikan, vajramestari (dorje lopön). Buddhan opetusten levittämisessä Nedo Rinpoche noudattaa 16. Karmapalta ja 14. Künzig Shamar Rinpochelta saamiaan ohjeita, ja hän palvelee karma-kagyü-linjaa 17. Karmapan Thaye Dorjen alaisuudessa.

Nedo Rinpoche huolehtii Nedo Chedu Chökhorling -luostaristaan Sikkimissä Intiassa, tukee karma-kagyü-linjan toimintaa Sikkimissä ja on vastuussa 14. Shamar Rinpochen munkeista. Hän on myös perustanut dharmakeskuksia Kaakkois-Aasiaan.

Vuodesta 2017 lähtien Nedo Kuchung Rinpoche on lama Ole Nydahlin pyynnöstä opettanut vuosittaisilla kesäkursseillamme Eurooppa-keskuksessa Immenstadtissa Saksassa. Lamoja on yhdistänyt uskollinen ystävyys yli 40 vuoden ajan.

Vuonna 2022 Nedo Rinpoche ohjasi stupien rakentamista ja vihkimistä Timanttipolku-keskuksissa Liettuassa ja Kolumbiassa.