Thaye Dorje, H.P. 17. Gyalwa Karmapa19.3.2019

Thaye Dorje, Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa, jakaa seuraavan viestin viimeaikaisten tragedioiden johdosta.

Rakkaat dharmaystävät!

Kirjoitin teille vain muutama päivä sitten, kun Uudessa Seelannissa tapahtuneissa hirvittävissä hyökkäyksissä oli 50 ihmistä kuollut ja toiset 50 haavoittunut.

Nyt uutisten mukaan asemies on tappanut ja haavoittanut useita ihmisiä raitiovaunussa Utrechtissa Alankomaissa. Eteläisessä Afrikassa hirmumyrsky on puolestaan surmannut satoja ihmisiä. Luonnon- ja muita katastrofeja tapahtuu myös muualla synnyttäen vaikutelman lähes jatkuvasta murheen virrasta.

Voi tuntua siltä, ikään kuin eläisimme yhä vaarallisemmassa ja pelottavammassa maailmassa. On totta, että sota ja väkivaltainen konflikti ovat monien ihmisten jokapäiväistä todellisuutta. Useimmille meistä kuitenkin tämä negatiivinen vaikutelma virtaa uutisista, joita näemme näytöiltämme tai luemme sanomalehdistä. Samaan aikaan kun on tärkeä olla tietoinen siitä, mitä tapahtuu ympäri maailman, vaarana on, että kun jatkuvasti kulutamme väkivaltaa ja pelkoa, se voi kuluttaa meitä.

Kun nostamme katseemme näytöiltämme ja meditoimme kaikessa rauhassa mielemme luontoa, voimme nähdä hyvin toisenlaisen maailman. Toivon maailman. Rakastavan ystävällisyyden ja myötätunnon maailman. Mikä tärkeintä, kykenemme tyynnyttämään mielemme ja suhtautumaan asioihin viisaudella sen sijaan, että reagoisimme vihalla tai muilla tuskallisilla tunteilla.

Pidämme näiden tragedioiden uhrit sydämessämme ja teemme toivomuksia kärsimyksen ja sen syiden päättymisen puolesta.

Myötätunnolla

Thaye Dorje
Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa


Seuraa H.P. 17. Gyalwa Karmapaa sosiaalisessa mediassa: kotisivut, Facebook, Twitter

Karmapan viesti viimeaikaisten tragedioiden johdosta