H.P. 17. Gyalwa Karmapa, Thugsey ja Sangyumla. © Thule G. Jug

2.9.2018

Thaye Dorjella, Hänen Pyhyydellään 17. Gyalwa Karmapalla, ja hänen vaimollaan Sangyumla Rinchen Yangzomilla on ilo ilmoittaa, että heille on syntynyt ensimmäinen lapsi, poika, uutena kuuna 11.8.2018 Ranskassa. Niin Sangyumla kuin vauvakin voivat hyvin.

Karmapa kirjoittaa:

Sangyumla ja minä olemme erittäin onnellisia saadessamme ilmoittaa ensimmäisen lapsemme syntymästä.

Haluamme ilmasta sydämellisen kiitollisuutemme rakkaille vanhemmillemme, perheellemme ja teille, dharmaystävillemme, rakastavasta ystävällisyydestänne, rukouksistanne ja toiveistanne.

Olen usein puhunut ehdottomasta äidinrakkaudesta yhtenä rohkeuden ja myötätunnon parhaista esimerkeistä. Kun olin läsnä ensimmäisen lapsemme synnytyksessä, minulla oli syvä kunnia todistaa Sangyumlan arvokkuutta, rohkeutta ja henkistä vahvuutta – ominaisuuksia, jotka ovat kaikissa äideissä ympäri maailman. Siksi, aivan kuten äidin rakkaus lapsiaan kohtaan ei tunne rajoja, älköön omalla rakkaudellemme äitejämme kohtaan olko rajoja.

Nyt isänä pyrin seuraamaan oman isäni, Hänen Ylhäisyytensä Mipham Rinpochen, suurta esimerkkiä, samoin kuin myös vanhempina toimineiden edeltäjieni Chöying Dorjen, H.P. 10. Karmapan, ja Khakyab Dorjen, H.P. 15. Karmapan, esimerkkiä. 15. Karmapa oli kolmen lapsen isä. Lapsista yksi tunnistettiin Hänen Ylhäisyydekseen 2. Jamgön Kongtrül Rinpocheksi ja yksi Hänen Pyhyydekseen 12. Shamarpaksi.

Perinteen mukaan syntymän jälkeen seuraa lähisukulaisten parissa vietettävä yksityisyyden vaihe, joka toisinaan kestää kolmekin kuukautta, ennen kuin syntymästä annetaan mitään ilmoitusta. Olemme kovin onnellisia saadessamme jakaa tämän uutisen teidän kaikkien kanssa.

Kokemus isäksi tulemisesta on vahvistanut entisestään inspiraatiotani ja toiveitani Karmapana. Karma-kagyü-perheen päänä olen tietyssä mielessä aina ollut vanhemman roolissa. Nyt tämä henkinen rooli ja Karmapan titteli ja siihen liittyvät tehtävät ovat selkeämpiä kuin koskaan aiemmin. Jatkan pyrkimystäni säilyttää kallisarvoinen linjamme, viisauden ja myötätunnon linja, kaikella sydämelläni.

Olen ilahtunut, että syntymä tapahtui Ranskassa, jossa Euroopan-pääasemapaikkani sijaitsee. Lääkintätiimi piti hyvää huolta Sangyumlasta synnytyksen aikana, ja haluamme ilmaista sydämellisen kiitollisuutemme heille.

Odotan innoissani toivomusrukousten johtamista kagyü-mönlamissa Bodhgayassa Intiassa myöhemmin tänä vuonna, julkista meditaatiokurssia joulukuussa ja muita jatkuvia tehtäviäni. Ja tietenkin odotan innoissani pääseväni esittelemään teille poikamme, kun aika on oikea.

Vielä kerran Sangyumla ja minä haluaisimme kiittää teitä rukouksistanne. Kuten aina, pyydän teitä jatkamaan harjoittamista.

Iloitkaamme kaikki yhdessä tästä onnellisesta uutisesta, ja tuokoon se suunnatonta hyötyä jokaiselle meistä.

Rukouksin,
Thaye Dorje
Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa


Gyalwa Karmapa ja hänen poikansa Thugsey. © Thule G. Jug
Gyalwa Karmapa Thaye Dorje ja hänen poikansa Thugsey. © Thule G. Jug

Ks. kuvia Gyalwa Karmapan, Sangyumlan ja Thugseyn vierailusta Dhagpo Kagyü Lingissä Karmapan kotisivulla.

Karmapa ja Sangyumla ilmoittavat ensimmäisen lapsensa syntymästä
Merkitty: