Hänen Pyhyytensä 14. Künzig Shamar Rinpoche (1952–2014)

Thaye Dorje, Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa, jakoi seuraavan viestin H.P. 14. Künzig Shamar Rinpochen parinirvanan viidentenä vuosipäivänä:

New Delhi, 11.6.2019

Rakkaat dharmaystävät!

Hänen Pyhyytensä 14. Künzig Shamar Rinpoche näytti buddhan toiminnan parinirvana-puolen tänä päivänä, 11. kesäkuuta, viisi vuotta sitten,

Koska tuntevat olennot ovat eternalimin ja nihilismin ääriasenteiden vallassa, pysymättömyyden opetuksen ilmaiseminen on haasteellista valaistuneille olennoille.

Haluaisin pyytää kaikkia teistä käyttämään tämän päivän elämän pysymättömän luonnon pohdiskeluun. Älkää antako pysymättömyyden olla hirvittävä uutinen, sillä kuolema ei ole koskaan loppu. Se ei ole koskaan ollut, eikä se tule koskaan olemaan. Tämä ei ole tarkoitettu epätoivoiseksi hätähuudoksi eloonjäämisen puolesta. Niinpä anna pysymättömyyden vain olla.

Jos annat pysymättömyyden olla, huomaat, että sillä on hämmästyttävä ominaisuus tuoda sinussa esiin kaunis tietoisuus, aivan kuten valo valaisee näkymän tai hämärä auttaa luomaan kontrastin ja kohdistamaan sen niin, että näkökykymme on selkeämpi kuin koskaan aiemmin. Tämä ei ole tarkoitettu myöskään kannustukseksi jatkaa takertumista elämiseen. Niinpä älä ole peloissasi. Hengitä vain ja pohdi pysymättömyyttä.

Tällä tavoin lyömme sydämemme joka ikisen lyönnin samalla tavoin kuin valaistunut olento lyö bodhisydämensä joka ikisen lyönnin.

Rukouksin

Thaye Dorje,
Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa


Seuraa H.P. 17. Gyalwa Karmapaa sosiaalisessa mediassa: kotisivut, Facebook, Twitter

”Anna pysymättömyyden vain olla”
Merkitty: