”Meillä oli tunne, että tämä patsas hengittää…”

10.8.2014 Sherab Gyaltsen Rinpoche ja lama Ole Nydahl vihkivät käyttöön Eurooppa-keskuksen uuden gompan eli meditaatiosalin keskuksen historialliseen, restauroituun latorakennukseen. Gompan siunausseremonia toistettiin useita kertoja niin, että kaikki kesäkurssille osallistuneet 3 000 henkilöä pääsivät vuorollaan osallistumaan siihen (ks. kuvia).

Tämä kuva on otettu 2.8.2015, jolloin H.P. 17. Karmapa Thaye Dorje vihki Eurooppa-keskuksen uudet tilat käyttöön. Tilaisuuteen osallistui yli 4 000 henkilöä.
Tämä kuva on otettu 2.8.2015, jolloin H.P. 17. Karmapa Thaye Dorje siunasi Eurooppa-keskuksen uudet tilat. Tilaisuuteen osallistui yli 4 000 henkilöä.

Samassa yhteydessä paljastettiin uusi, lännessä valmistettu, 170 cm:n korkuinen Buddha-patsas. Idea tämän ainutlaatuisen patsaan valmistuksesta oli herännyt sen jälkeen, kun oli selvinnyt, miltä uusi gompa tulee näyttämään. Lama Olen ja Gyalwa Karmapan annettua idealle siunauksensa haasteellinen projekti lähti käyntiin:

Eurooppa-keskuksen uusi stupa

Kun Bernin sangha huomasi, että heidän uudessa Timanttipolku-keskuksessaan ei ollut tilaa heidän stupalleen, he päättivät löytää sille uuden hyvän kodin. Sellaiseksi valikoitui Eurooppa-keskus, ja näin tämä alun perin Lopön Tsechu Rinpochen 2000-luvun alussa rakentama stupa päätyi Eurooppa-keskuksen päärakennuksen alapuolella sijaitsevaan meditaatiopuutarhaan, jossa sen vihki uudelleen käyttöön Sherab Gyaltsen Rinpoche 20.8.2014.

Stupat ovat monumentteja, jotka symbolisoivat valaistumista ulkoisella tasolla. Ne myös luovat rauhaa, harmoniaa ja vaurautta ympäristöön ja ovat ideaalisia paikkoja meditoida ja tehdä toivomuksia kaikkien olentojen hyväksi.

Eurooppa-keskuksen uusi Buddha-patsas ja stupa
Merkitty: