Thaye Dorje, Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa, hänen ensimmäinen lapsensa Thugseyla ja hänen vaimonsa Sangyumla saapuivat Eurooppa-keskukseen myöhään illalla elokuun 1. päivänä. Seuraavana päivänä Karmapa esitteli Thugseylan ensimmäistä kertaa sanghalle, kutsuvieraille ja ystäville tervetuliaisseremoniassa, johon oli saapunut yli 6 000 oppilasta yli 40 maasta.

Sitä seuraavana päivänä Karmapa antoi opetuksia turvautumisesta ja bodhicittasta ja selitti Tokme Zangpon 1300-luvulla laatimaa ”Bodhisattvan 37 harjoitusta”. Paikalla olleiden lisäksi tapahtumaa seurasi yli 50 000 ihmistä suoran verkkolähetyksen kautta. Elokuun 4. päivän aamuna lähes 7 000 oppilasta pakkautui telttaan saamaan Karmapalta Avalokiteshvaran (tiib. Chenrezig) initiaation. Karmapa selitti initiaation eri vaiheet ja niiden syvällisemmän merkityksen ja käytti yhdessä lama Olen kanssa tuntikausia jokaisen osallistujan siunaamiseen. Tilaisuuden lopuksi Karmapa ilmaisi arvostuksensa lama Olea ja tämän toimintaa kohtaan ja antoi ohjeita siitä, kuinka suhtautua opettajaan:

Vaikka kiertelisimme etsimässä maailman kaikista kolkista, emme löydä hänen kaltaistaan opettajaa. Kyse on teidän ansiostanne, ja siksi vaalikaa sitä niin hyvin kuin voitte. Ja kuten tiedämme, Buddha on aina sanonut, että opettajan vaalimiseksi oikealla tavalla ei pidä keskittyä henkilöön vaan henkilön harjoitukseen, henkilön olemukseen. Niinpä siksi se on jotain, mihin teidän tulee todella keskittyä. Ja jos teette sen, käännyittepä minne suuntaan tahansa, opettaja on aina siellä. Joten haluaisin muistuttaa teitä kaikkia siitä. Ja kuten sanoin, olen varma, että tapaamme toisemme hyvin pian.

Lisää Karmapan ja Thugseylan vierailusta Eurooppa-keskuksessa voit lukea Karmapan verkkosivuilta ja Eurooppa-keskuksen verkkosivuilta.

Karmapa ja Thugseyla Eurooppa-keskuksessa