H.P. 17. Karmapa Thaye Dorje, Nedo Kuchung Rinpoche ja lama Ole Nydahl vihkivät valaistumisen stupan Eurooppa-keskuksessa 6.8.2023.

Useita tuhansia buddhalaisia yli 50 maasta osallistui Timanttipolku-buddhalaisuuden kesäkurssille kahden viikon ajan heinä–elokuussa 2023. Immenstadt im Allgäu toimi jälleen kerran koko maailman Timanttipolku-buddhalaisten kohtaamispaikkana. Kahden viikon mittaisen kurssin erityinen kohokohta oli Thaye Dorjen, Hänen Pyhyytensä 17. Karmapan, vierailu. Yli 50 vuotta sitten hänen edeltäjänsä 16. Karmapa oli pyytänyt lama Ole Nydahlia ja tämän vuonna 2007 menehtynyttä vaimoa Hannahia tuomaan Timanttipolku-buddhalaisuuden länteen. Karmapa kiitti lama Olea tästä elämäntyöstä ja kehui hänen väsymätöntä toimintaansa karma-kagyü-linjan hyväksi.

Kesäkurssin toinen kohokohta oli valaistumisen stupan vihkiminen Karmapan johdolla. Stupan rakentaminen oli aloitettu huhtikuussa, ja työtä johti Nedo Kuchung Rinpoche perinteisten ohjeiden mukaisesti. Rinpoche on karma-kagyü-linjan mestari ja opettaa säännöllisesti keskuksissamme ympäri maailman.

Valaistumisen stupa Eurooppa-keskuksessa
Merkitty: