Lama Ole Nydahlin Suuri sinetti -kirjan suomennoksen julkistamistilaisuus järjestettiin 12.10.2013 Kolmen Sepän Kirjakaupassa – Helsingissä pidetyn mahamudrakurssin yhteydessä.
Lama Ole Nydahlin Suuri sinetti -kirjan suomennoksen julkistamistilaisuus järjestettiin 12.10.2013 Kolmen Sepän Kirjakaupassa – Helsingissä pidetyn mahamudrakurssin yhteydessä.

Suuri sinetti: Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemys

Tilaisuuden aluksi lama Ole Nydahl kertoi, kuinka ihmisillä on tapana panostaa onnellisuuden etsintään ulkoisista, materiaalisista asioista, joista pysyvää onnellisuutta ei kuitenkaan voi löytää, ja kuinka Buddha sitä vastoin opastaa etsimään onnellisuutta mielestä – siitä, millä on kyky kokea onnellisuutta ja mikä juuri nyt katsoo silmiemme läpi ja kuulee korviemme kautta. Tämän jälkeen lama Ole luonnehti lyhyesti kolmea, eri ihmistyypille sopivaa lähestymistapaa, joiden kautta mieli voi tunnistaa oman pelottoman, ehtymättömän rikkaan ja aktiivisesti myötätuntoisen luontonsa: dzogchenia (sanskr. maha-ati, ’suuri täydellisyys’), uma chenpoa (sanskr. maha-madhyamaka, ’suuri keskitie’) ja chagchenia (sanskr. mahamudra, ’suuri sinetti’), kagyü-välityksen ydintä. 3. Karmapan Rangjung Dorjen mahamudratoivomuksia kommentoiva Suuri sinetti -kirja valottaa nimenomaan viimeksi mainittua lähestymistapaa, joka muuntaa kaikkinaisen takertumisen pysyväksi onneksi ja soveltuu siten erityisesti halujen motivoimille, mielen avaruuden rikkaudesta nauttiville ihmisille. Lama Ole kertoi myös mm. Suuri sinetti -kirjansa vastaanotosta, kirjojensa laatimisprosessista ja siitä, kuinka ihmiset eri aikakausina ovat vaihtelevissa määrin avoimia buddhien opetuksille. Haastattelijana Attila Cser. Kuuntele haastattelu (13’35”):


Saatavuus:
Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 19 euroa. Kirja on saatavilla myös hyvin varustetuista kirjakaupoista, kuten Kolmen sepän kirjakaupasta ja Biokustannuksen kirjakaupasta, sekä verkkokirjakaupoista, esimerkiksi: adlibris.com, amazon.com, amazon.co.uk, BoD, bookdepository.comcdon.com, suomalainen.com.

Lama Ole Nydahlin haastattelu Suuri sinetti -kirjan suomennoksen julkistamistilaisuudessa
Merkitty: