Karmapa Thaye Dorjen osanottokirje

H.P. 17. Karmapan Thaye Dorjen osanottokirje Nepalin maanjäristyksen johdosta
H.P. 17. Karmapan Thaye Dorjen osanottokirje Nepalin maanjäristyksen johdosta

New Delhi, 25.4.2015

Rakkaat dharmaystävät!

Olen syvästi murheissani seurannut uutisia Nepalia ja sen naapurimaita aamulla kohdanneen massiivisen maanjäristyksen traagisista seurauksista.

Yli 900 ihmistä on kuollut, ja vielä suurempi joukko on loukkaantunut tai yhä kadoksissa, ja tuhannet ovat menettäneet kotinsa ja elinkeinonsa.

Katastrofin kaikki uhrit – niin menehtyneet, loukkaantuneet kuin läheisensä menettäneetkin – ovat yhtä lailla toiveissani ja rukouksissani.

Pyytäisin kaikkia oppilaitani yhtymään toiveisiini ja rukouksiini heidän puolestaan, tekemään lamppulahjoituksia heidän hyväkseen ja erityisesti toistamaan myötätunnon Buddhan, Avalokiteshvaran, kuusitavuista mantraa niin paljon kuin mahdollista.

Hartain toivein,

Karmapa Trinley Thaye Dorje


Lama Ole Nydahlin kirje

Venezuela, 26.4.2015

Kallisarvoiset ystävät!

Kivun hetkenä:

Poikkeuksellinen katastrofi on kohdannut Nepalia, yhtä maailman viimeisistä maista, joissa vuosisatoja vanha Himalajan kulttuuri on säilynyt katkeamattomasti. Monet nykyiset länsimaiset buddhalaiset ovat luoneet ensi kontaktinsa Tiibetin buddhalaisuuden suuriin mestareihin näiden historiallisten rakennusten keskellä.

Nyt kun tuhannet ihmiset ovat kuolleet ja ainutlaatuiset monumentit ovat suurelta osin tuhoutuneet maanjäristysten sarjan seurauksena, meidän, joilla on kyky auttaa, on tehtävä parhaamme.

Muistattehan toiveissanne kuolleita ja niitä lukemattomia, jotka ovat menettäneet rakkaimpansa tai jotka ovat vakavasti loukkaantuneet. He tarvitsevat kaiken energian, jonka voimme lähettää.

Ne meistä, joilla on ollut onni viettää vuosia taianomaisessa Nepalissa, älkäämme koskaan unohtako saamaamme absoluuttista näkemystä ja antakaamme sen kasvaa meissä. Sen jatkuminen on suurin lahja jaettavaksi etsivälle maailmalle.

Terveisin, lama Ole

Lisätietoa ja joitakin avustusvaihtoehtoja

Shamarpan ja Karmapan Karma Raja Maha Vihara -luostari Swayambhun stupan vieressä Kathmandussa jäi maanjäristyksessä pystyyn mutta sai pahoja murtumia.
Shamarpan ja Karmapan Karma Raja Maha Vihara -luostari Swayambhun stupan vieressä Kathmandussa jäi maanjäristyksessä pystyyn mutta sai pahoja murtumia.

Vuonna 2014 kuvatusta videoklipistä voi nähdä, miltä Swayambhun stupa ja sitä ympäröivä alue näyttivät ennen maanjäristyksen aiheuttamia tuhoja.

Nepalin maanjäristys
Merkitty: