Suuri sinetti – Rajatonta avaruutta ja iloa – Timanttipolkubuddhalaisuuden mahamudranäkemysSuuri sinetti – Rajatonta avaruutta ja iloa – Timanttipolkubuddhalaisuuden
mahamudranäkemys

Lama Ole Nydahlin virkistävä ja moderni selitysteos 3. Karmapan (1284–1339) laatimasta, mielen luontoa käsittelevästä klassisesta buddhalaisesta tekstistä avaa nämä opetukset laajalle lukijapiirille. Suuri sinetti kuvaa kehityksen perustan, polun ja päämäärän timanttipolkubuddhalaisuudessa ja tarjoaa oivaltavan näkemyksen niin ehdollisesta maailmasta kuin absoluuttisesta todellisuudestakin.

Suurta sinettiä eli mahamudranäkemystä verrataan piirrokseen vedessä: kaikki istuu täydellisesti hetkeen, ja kuitenkin siinä samassa, kun se ilmaantuu, se myös häviää. Valaistuneet teot toimivat samalla tavoin – tässä ja nyt, vailla odotuksia ja pelkoja, vailla takertumista ja torjumista.

Kuusikymmentäluvun lopussa Ole ja hänen vaimonsa Hannah menivät häämatkalle Nepaliin, jossa he tapasivat 16. Karmapan, tiibetinbuddhalaisen karma-kagyü-koulukunnan hengellisen johtajan. Tämä välitti heille suuren sinetin ja pyysi heitä viemään Buddhan opetukset länteen. Lama Ole Nydahl on opettanut timanttipolkubuddhalaisuutta ympäri maailman yli 40 vuoden ajan.

Saatavuus: Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 19 euroa. Lisäksi se on saatavilla verkkokirjakaupoista – mm. adlibris.com, amazon.com, amazon.co.uk, BoD, bookdepository.com, cdon.com, suomalainen.com – ja hyvin varustetuista muista kirjakaupoista, kuten Kolmen sepän kirjakaupasta, jossa kirjan julkistamistilaisuus järjestettiin 12.10.2013, ja Biokustannuksen kirjakaupasta.

Tekijä: Lama Ole Nydahl
Alkuteos: The Great Seal: Limitless Space & Joy: The Mahamudra View of Diamond Way Buddhism.
Fire Wheel Publishing: San Francisco, 2004.
Suomentaja: Jyrki Papinniemi
Julkaisija: Timanttipolku-buddhalaisuus Helsinki ry
Kustantaja: Books on Demand GmbH, Helsinki, Suomi
Valmistaja: Books on Demand GmbH, Norderstedt, Saksa
Sidosasu: pehmeäkantinen, liimasidonta
Sivuja: 216
Ovh: 19,90 euroa
Ilmestynyt: 19.9.2013
Kirjastoluokka: 29.53
ISBN 978-952-286-654-7
Lama Ole Nydahlin kirja ”Suuri sinetti” ilmestynyt suomeksi
Merkitty: