H.P. 17. Karmapan Trinely Thaye Dorjen kirje Bodhgayan terrori-iskun johdosta

New Delhi, 7.7.2013

Olen syvästi suruissani kuultuani pommihyökkäyksistä Bodhgayan pyhään paikkaan tänä aamuna.

Osoitan vilpittömät rukoukseni sekä uhreille että hyökkääjille. Elämme 2000-lukua, jolloin enemmän kuin koskaan on saatavilla informaatiota, joka auttaa meitä ymmärtämään maailmaamme, itseämme ja ihmiskunnan historiaa. Jos on yksi asia, jonka historia meille opettaa, se on se, että minkäänlainen väkivalta ei hyödytä ketään ja se on ristiriidassa viisauden ja myötätunnon luontaisten ominaisuuksien kanssa.

Kaikenlainen väkivalta saa alkunsa tietämättömyydestä ja on nujerrettavissa vain ymmärryksellä. Tietämättömyys johtaa väärinkäsityksiin ja häiritseviin tunteisiin, kuten suuttumukseen, pelkoon, vihaan ja hämmennykseen.

Toivon hartaasti, että me kaikki kykenemme suhtautumaan myötätunnolla kaikkiin, joihin tämä traaginen tapahtuma on vaikuttanut. Kun meditoimme ja hyödynnämme sisäisen rikkauden rajatonta varastoamme, löydämme ymmärryksen sekä viisauden ja myötätunnon luontaiset ominaisuutemme. Myötätunto tuo rauhan sydämeemme ja lopulta maailmaan.

Toivon hartaasti, että voimme vastata väkivaltaan myötätunnolla ja löydämme lohtua ja ymmärrystä sisäisistä ominaisuuksistamme.

Karmapa Trinley Thaye Dorje

H.P. 17. Karmapan kirje Bodhgayan terrori-iskun (7.7.2013) johdosta
Merkitty: