Hannah Nydahl
Hannah Nydahl

Hannah Nydahl (1946–2007) kosketti kaikkia, jotka tunsivat hänen. Jotkut tunsivat hänet ystävänä ja uskottuna, jotkut lama Ole Nydahlin vaimona, jotkut Karmapan oppilaana ja jotkut buddhalaisena opettajana. Kokonaiselle tiibetinbuddhalaisten lamojen sukupolvelle hän oli niin kielen kuin vastikään heille avautuneen länsimaisen yhteiskunnan ja kulttuurinkin tulkki. Hänen panoksensa siihen, että buddhalaisuus levisi menestyksellisesti länteen, oli niin merkittävä, että eräs tanskalainen sanomalehti viittaisi häneen ”buddhalaisuuden äitinä”.

Hannah ei kuitenkaan ollut laajalti tunnettu julkisuuden hahmo, eikä suuri yleisö ole tähän asti tuntenut hänen hämmästyttävää elämäntarinaansa, joka vei hänet Kööpenhaminan kaupungista ja yliopistosta Himalajan syrjäisiin vuorilinnoituksiin tutkimaan mielen luontoa Tiibetin buddhalaisuuden korkeimpien opettajien johdolla.

Hannah: Buddhism's Untold Story

Hannah: Buddhism’s Untold Journey on tunnustusta saanut ja useita palkintoja voittanut dokumenttielokuva, jossa kuvataan Tiibetin buddhalaisuuden saapumista länteen yhden siinä merkittävää roolia näytelleen henkilön elämän kautta. Elokuvan tekeminen oli sydämen asia sen ohjaajille ja tuottajille Márta György-Kesslerille ja Adam Pennylle, kahdelle Hannahin ja lama Olen läheiselle oppilaalle. Tukea he saivat monilta ystäviltään ja kollegoiltaan. Voit lukea lisää elokuvasta sivustolta www.hannahthefilm.com ja katsoa filmin trailerin tästä:

Elokuva on nyt saatavana DVD:nä Amazon-verkkokaupasta.

Palkittu Hannah-elokuva saatavana DVD:nä