New Delhi, 23.5.2017

Rukous Manchesterin puolesta

Heti kuultuani Manchesterista kantautuneet surulliset uutiset rukoilin kaikkien niiden puolesta, joita tapahtuma on koskettanut, ja jatkan rukoilemista.

En voi kuvitella kaikkea sitä hämmennystä ja menetyksen tunnetta, jota kaikki tapahtumassa osallisina olevat varmasti kokevat. Voin vain tarjota sydämeni ja yrittää jakaa rajallisen ymmärrykseni elämästä Buddhan opetusten mukaisesti.

Elämässä ei ole absoluuttista loppua, menetystä eikä kuolemaa. Elämä yksinkertaisesti virtaa pulssien sarjana syiden ja olosuhteiden mukaisesti.

Nykymaailmassa meitä kalvavat helposti abstraktit ajatukset absoluuttisesta menetyksestä ja absoluuttisesta saavutuksesta. Niinpä, kun ”elämä tapahtuu”, olemme luonnostamme hämmennyksen ja ahdistuksen vallassa.

Vaikka meistä voi tuntua, että olemme absoluuttisesti menettäneet rakkaamme, totuus on, että asianlaita ei ole näin, eikä meidän tarvitse kuormittaa itseämme niin raskailla sydämillä. Voi olla, että fyysisesti he eivät enää ole läsnä, mutta se ei merkitse, että heitä ei ole enää olemassa. Fyysinen muoto tulee ja menee.

Heidän muistonsa, se, mitä he edustavat ja merkitsevät meille, on aina läsnä meissä – tavassa, jolla toimimme elämässä. Meidän asianamme on nyt kunnioittaa heitä ja kaikkea sitä, mitä he edustivat.

Koska he ovat me ja me olemme he. Kuljemme yhdessä toistemme kanssa, erottamattomina.

Omistakaamme hetki sen tosiasian meditoimiselle, että absoluuttisesta näkökulmasta katsottuna ei ole olemassa todellisia menetyksiä.

Vaikka meidän on luonnollista kokea surua rakkaidemme puolesta, älkäämme ylikuormittako itseämme surulla.

Yhtä lailla löytäkäämme polku antaaksemme anteeksi kaikille niille, jotka ovat vahvojen häiritsevien tunteiden vietävinä ja jotka elävät suuren tuskan vallassa.

Kaikki te, joita tapahtuma on koskettanut:

Rukoilemme puolestanne.

Rukoilen puolestanne.

Thaye Dorje
Hänen Pyhyytensä 17. Gyalwa Karmapa


Seuraa H.P. 17. Gyalwa Karmapaa sosiaalisessa mediassa: kotisivut, Facebook, Twitter

 

Gyalwa Karmapan kirje Manchesterin iskun johdosta