Lama Ole Nydahl: Kuinka asiat ovat – elävää buddhalaisuutta nykyajan ihmisilleLama Ole Nydahlin Kuinka asiat ovat -kirjan uudistettu laitos on ilmestynyt suomeksi. Kirja on suunnattu erityisesti länsimaalaisille, jotka vasta tutustuvat buddhaisuuteen tai jotka haluavat käyttää Buddhan ajattomia opetuksia omassa arkielämässään. Kirja ilmestyi ensimmäisen kerran suomeksi vuonna 2003. Uusi laitos on aiempaa laajempi, ja sen rakennetta on selkeytetty.

Kirjan voi ostaa jäsenmyynnistämme hintaan 20 euroa. Lisäksi se on myynnissä mm. Suomalaisessa Kirjakaupassa ja useissa verkkokaupoissa.

Tekstinäyte kirjasta

”1970-luvulta lähtien buddhalaiset karma-kagyü-linjan Timanttipolku-keskukset – joissa buddhalaiset oppivat ja tapaavat toisiaan säännöllisesti yhteisissä meditaatioissa ja jotka ovat avoinna kaikille kiinnostuneille – ovat kehittäneet länsimaista tapaa lähestyä Buddhan korkeimpia opetuksia. Yhden tiibetinbuddhalaisen vanhan koulukunnan, karma-kagyü-perinteen, tieto välitetään meidän kielillämme sekä avoimella tyylillä, joka sopii länsimaiseen kulttuuriin. Me koemme nyt saman prosessin kuin tiibetiläiset tuhat vuotta sitten, kun he käänsivät kaiken sanskritista tiibetiksi. Buddhan opetuksia voi verrata kristalliin, jonka pinta omaksuu taustalla olevan värin ilman, että sen olemus muuttuu. Kriittinen eurooppalainen koulutus on osoittautunut erinomaiseksi perustaksi buddhalaiselle polulle, ja tällä tavalla Buddhan korkeimmat opetukset päätyvät nyt idealististen ja itsenäisten ihmisten käsiin ympäri maailman. Kun he kokevat mielen luontaisen rikkauden joutumatta selibaatin, jäykkien rituaalien tai nokkimisjärjestyksen musertamiksi, monet voivat käyttää menetelmiä heti kehittyäkseen. Timanttipolku-buddhalaisuutta opettavat ovat vastuussa tämän välityksen elämänläheisyydestä – siitä, ettei välityksestä tule kirkkoa ja että se kykenee aina vetämään puoleensa kaikkein raikkaimpia ihmisiä. Kaikkien sitä opettavien tulisi jatkuvasti kyseenalaistaa oma esimerkkinsä, ymmärtää ja elää korkeinta näkemystä sekä kasvaa omista kokemuksistaan. Muuten ei voida olla varmoja siitä, että välitetään jotain kestävää ja ettei maailman tuoda vain lisää ”oopiumia kansalle”. Buddhalaisena oleminen sekä tällä tavoin asennoituminen tarkoittaa, että juhlitaan avaruuden pelottomuutta, itsestään ilmaantuvaa iloa ja aktiivista rakkautta. Ei ole olemassa hienompaa kiitosta Buddhalle eikä suurempaa hyötyä muille, kuin tehdä iloisesti parhaansa.”

Tekijä: Nydahl, Ole (lama)
Alkuteos: Wie die Dinge sind, 2004
Kustantaja: Like Kustannus Oy
Suomentaja: Jemina Peippo yhteistyössä Eveliina Sainion, Suvi Rintakankaan ja Jussi Laitisen kanssa
ISBN: 978-952-01-1375-9
Sidosasu: nidottu
Sivumäärä: 205
Ilmestymiskuukausi: 10/2015