Videoreportaasi vuoden 2011 kagyü-mönlamista

Vuodesta 2007 lähtien on Intian Bodhgayassa järjestetty säännöllisesti joka vuosi kagyü-mönlam, jonne karma-kagyü-harjoittajat eri puolilta maailmaa kokoontuvat Gyalwa Karmapan Trinley Thaye Dorjen johdolla resitoimaan ylistyksiä eri buddha-aspekteille ja tekemään toivomuksia maailmanrauhan ja kaikkien olentojen valaistumisen puolesta.

Tapahtuman aikana resitoitava päätoivomus on Samantabhadran ”Jalon, suurenmoisen käytöksen toivomusten kuningas” – toivomus valtavan ja rajattoman toiminnan suorittamiseksi kaikkien olentojen hyväksi. Tämän toivomuksen resitoimisen sanotaan tuottavan käsittämätöntä hyötyä, ja sen positiivisia vaikutuksia tehostaa tapahtumapaikkana toimiva Bodhgaya – voimapaikka, jossa historiallinen Buddha Shakyamuni ilmensi valaistumisensa – sekä suurten bodhisattvojen, kuten Gyalwa Karmapan ja Shamar Rinpochen, läsnäolo.

Lama Ole Nydahl kagyü-mönlamissa Bodhgayassa vuonna 2012
Lama Ole Nydahl kagyü-mönlamissa Bodhgayassa vuonna 2012

Vuoden 2012 kagyü-mönlamiin osallistui myös lama Ole Nydahl, joka saapui Bodhgayaan suoraan Bhutanin vierailultaan. Iloiseksi yllätyksekseen lama Ole sai kultabrokadista valmistetun perinteisen tiibetiläiskaavun lahjaksi H.P. 17. Karmapalta, joka kunnioitti näin lama Olen 40 vuotta jatkunutta toimintaa. Ks. lisää kuvia.

Sascha Kunkelin kuvaamia tunnelmia vuoden 2012 kagyü-mönlamista.

Kagyü-mönlam
Merkitty: